لیست اختراعات مريم حمزه ميوه رود


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 3
تاریخ اظهارنامه: 1392/09/24
مالک/مالکان: آقاي اميد زارعي
تاریخ ثبت: 1392/11/23
خلاصه اختراع:

اين اختراع در بر دارنده يك روش براي توليد عصاره مخمر از مخمر نانوايي جهت استفاده در محيط هاي كشت ميكروبي مي باشد كه به طور گسترده در صنعت داروسازي و كارهاي تحقيقاتي و توليدي در زمينه بيوتكنولوژي و فرآورده هاي بيولوژيك كاربرد دارد. در حالي كه از نظر كيفيت با محصولات مشابه تجاري برابري ميكند. اين روش شامل حرارت دادن سوسپانسيون مخمر تحت فشار، سرد كردن سريع در يخ جهت شكستن ديواره سلولي و آزاد شدن محتويات درون سلولي و سپس جدا سازي قسمت هاي محلول و تهيه پودر مي باشد. كيفيت عصاره به دست آمده در حد مطلوبي بوده و باكتري هاي گرم مثبت و گرم منفي در محيط هاي جامد و مايع ساخته شده از آن توانايي رشد مناسب و مطلوبي دارند. اين روش كه در مقايسه با ساير روشهاي توليد عصاره مخمر، پيچيدگي و هزينه توليد كمتري دارد، قابليت تجاري سازي داشته و قيمت تمام شده پودر عصاره مخمر توليد شده با اين روش بسيار كمتر از نمونه هاي تجاري خارجي خواهد بود در حالي كه از لحاظ كيفيت با آنها برابري مي كند. با توليد انبوه پودر عصاره مخمر با روش ارائه شده، صرفه جويي ارزي قابل ملاحظه اي حاصل خواهد گرديد.

تاریخ اظهارنامه: 1394/10/27
مالک/مالکان: اعظم صفري
تاریخ ثبت: 1395/06/14
خلاصه اختراع:

استفاده از باكتري هالوترموفيل Bacillus sp. SL-1 در توليد آنزيم هاي هيدروليتيك مقاوم به نمك انجام شده است. بطور عمده نياز كشور به اين كالاي مهم تجاري از محصولات وارداتي مرتفع مي گردد. متأسفانه در سال هاي اخير با افزايش تحريم ها و تغييرات نرخ ارز، انتقال دانش فني و واردات اين آنزيم ها با مشكلات متعددي همراه گرديده است. از اينرو توليد آنزيم هاي هيدروليتيك بصورت بيولوژيك از ميكروارگانيسم هاي بومي ايران مورد توجه قرار گرفته است. باكتري نمك دوست مقاوم به فلز سنگين روي از درياچه نمك آران-بيدگل جداسازي شده و توليد آنزيم هاي پركاربرد آميلاز، پروتئاز، سلولاز و پكتيناز با مقاومت بالا به حرارت و نمك از قابليت هاي منحصر به فرد آن مي باشد. همچنين توليد بيوسورفكتانت و اگزوپلي ساكاريدهاي خارج سلولي ازاين باكتري انجام شده است. توليد آنزيم هاي هيدروليتيك مقاوم به نمك از Bacillus sp. SL-1 براي اولين بار انجام شده و هيچ گونه گزارشي مبني بر جداسازي نمونه مشابه اين باكتري از آب هاي شور در ايران و دنيا تاكنون وجود ندارد. بنابراين آنزيم هاي هيدروليتيك، بيو پليمرها و اگزوپلي ساكاريدهاي توليد شده از اين ميكروارگانيسم بومي مي تواند به عنوان منبع جديدي در توليدات محصولات بيوتكنولوژي، پزشكي، دارويي، غذايي، كشاورزي و سلامت محيط زيست مورد استفاده قرار گيرد.

تاریخ اظهارنامه: 1396/04/12
تاریخ ثبت: 1396/06/05
خلاصه اختراع:

مهندسي و توليد بهينه آنزيم مولتي كوپر اكسيداز مقاوم به نمك از Bacillus sp. SL-1 بومي بصورت نوتركيب انجام شده است. از مهمترين آنزيم هاي اين خانواده، لاكازها مي باشند كه كاربردهاي بيوتكنولوژي متنوعي از جمله سنتز داروي ضدسرطان وينبلاستين، ساخت بيوسنسورها، رنگ زدايي در صنعت خمير، كاغذ، نساجي و تصفيه پساب هاي صنعتي دارند. بطور عمده نياز كشور به اين آنزيم تجاري از محصولات وارداتي با منشاء قارچي مرتفع مي گردد. از معايب عمده لاكازهاي قارچي مي توان به پايداري و مقاومت كمتر نسبت به دماي بالا، غلظت نمك، حلال هاي آلي و مهاركننده ها اشاره كرد. با اين وجود برخي مشكلات اساسي در زمينه توليد لاكازهاي باكتريايي بصورت نوتركيب همچون رسوب آنزيم، تشكيل اينكلوژن بادي و كاهش فعاليت كاتاليتيك آنزيم نوتركيب در سيستم هاي بياني باكتريايي با سيتوپلاسم احيا وجود دارند كه منجر به كاهش كيفيت، فعاليت و راندمان توليد آنزيم در مقياس بالا مي شوند. در اين پروژه آنزيم مولتي كوپر اكسيداز مقاوم به نمك لاكاز از باكتري جديد بومي-صنعتي مقاوم به نمك Bacillus sp. SL-1 بصورت نوتركيب در سيستم پروكاريوتي Origami در شرايط بي هوازي بصورت بهينه و فعال با راندمان بالا توليد شده و مقاومت و فعاليت خوبي در حضور غلظت هاي بالاي نمك، دماي بالاي ۷۰ درجه سانتيگراد، مهاركننده ها، حلال هاي آلي و تغييرات pH داشته و مي تواند با حفظ پايداري خود در شرايط متغير محيطي در فرآيندهاي سنتز تركيبات آلي، دارويي و پليمريزاسيون آنزيماتيك تركيبات پليمري مورد استفاده قرار گيرد.

موارد یافت شده: 3